طلایاب

Rate this post

طلایاب از دستگاه طلایاب برای پیدا کردن گنج ها و اشیای قدیمی استفاده می شود.در واقع بیشتر به دلیل اینکه از این دستگاه های برای پیدا کردن طلا و یا یافتن سکه های طلای مدفون شده در دل خاک استفاده شده است به دستگاه طلایاب معروف شده اند .
افرادی که به دنبال یافتن طلا های مدفون شده و گنج های باستانی می باشند، معمولا از دستگاه های طلایاب استفاده می کنند.
در فلزیاب های پیشرفته ،فلزاتی که معمولا قابل تشخیص هستند به صورت کلی در دو دسته قرار خواهند گرفت ،این فلزات بر اساس خاصیت های مغناطیسی و نوع واکنش های آنها به فعالیت های مغناطیسی طبقه بندی می شوند.


انواع طلایاب این دو دسته عبارتند از:

۱-دسته اول فلزاتی هستند که دارای خاصیت مغناطیس شوندگی دارند وبه آهن رباها واکنش نشان می دهند. مانند فولاد و چدن و آهن
۲-دسته دوم فلزاتی هستند که قابلیت مغناطیس شوندگی دارند و در واقع نسبت به خودی خود به آهن رباها واکنش نشان نمی دهند وباید در یک فرآیند خاص قرار گیرند تا به آهن رباها واکنش نشان دهند. از این دسته می توان به سرب و قلع و مس و طلا و برنز و برنج و حتی آلومینیوم اشاره کرد.
دستگاه های طلا یاب با بررسی این نوع فلزات و بررسی مقدار و میزان مغناطیس فلزات مختلف قادر به شناسایی خواهند بود .
دستگاه طلایاب که در بین مردم به اصطلاح به آن گنج یاب نیز گفته می شود در واقع یکی از انواع دستگاه های فلزیاب است. “فلزیاب حرارتی راداری” یا “رادار زمینی دستی” که در واقع همان طلا یاب می باشد ، یک نوع از فلز یاب است که توانائی پیدا کردن اجسام فلزی با رنگ مشخص را دارد . در این دستگاه برای فلز طلا یک کد عددی نیز تعریف شده است که در صورت تشخیص فلز طلا این کد بر روی صفحه نمایش دستگاه نمایان می شود.
فلزیاب حرارتی راداری یا همان طلایاب در زمان فعالیت خود می تواند با استفاده از سنسور مادون قرمز خود به همراه سنسور نوری حرارتی و یا با استفاده از سنسور حرارتی وضعیت الکترومغناطیس از موج، فرکانس طلا یا موج فرکانس فلزات مشابه را تشخیص دهد.

توجهات به دستگاه طلایاب حرفه ای

با توجه به جنبه تبلیغاتی و فروش مناسب دستگاه های طلایاب در سال های اخیر معمولا ادعاهایی عجیب نیز توسط فروشندگان این دستگاه ها به گوش می رسد. مثلا دستگاه هایی که ادعا می شود که می توانند تصاویری از فلزات مدفون شده را نمایش دهند عملا وجود ندارند.
در بهترین حالت شما می توانید بر روی مانیتور دستگاه چند بخش رنگی ببینید. برای همین هم در دستگاه طلایاب یا همان راداری زمینی حرارتی، کاربر دستگاه باید آموزش های لازم را ببیند تا بتواند به راحتی با دستگاه کار کند .
البته امروزه می توان با بهره گیری از فناوری های پیشرفته مثل اولتراسونیک و رادار ، چنین تصاویری را به صورت مفهومی و نه خیلی دقیق ایجاد کرد.
ولی اصل این امر بعید است که در تمامی دستگاه های معمولی و موجود در بازار چنین امکانات پیشرفته ای پردازش تصویری موجود باشد.
دستگاه طلایاب در واقع نمونه ای از انواع دستگاه های فلزیاب است که بوسیله آن می توان اقدام به جستجوی طلا نمود. دستگاههای طلایاب مکانیسمی همانند فلزیاب بوده و بر پایه تولید میدان مغناطیسی و ارسال امواج به درون زمین و یا محل مورد کاوش نموده و بر اساس امواج برگشتی و فرکانسهای دریافتی وضعیت محل را از نظر وجود فلزات و طلا بررسی می نمایند.
دستگاه طلایاب با توجه به نوع کاربری خود باید دارای قابلیت ایجاد میدان های مغناطیسی قوی بوده تا بتواند به عمق بیشتری نفوذ کند.
انواع تکنولوژی ایجاد فرکانس در دستگاههای فلزیاب به روش فرکانس پائین، القا پالسی و نوسان ساز یکنواخت تقسیم بندی می گردد. روش فرکانس پائین که متدوال ترین تکنولوژی فلزیاب است از دو سیم پیچ فرستنده و گیرنده در داخل دستگاه بهره می برد.
سیم پیچ فرستنده میدان مغناطیسی تولید و به داخل زمین هدایت می نماید. فلزات موجود در محل کاوش بار قرار گرفتن در مسیر امواج از خود میدان مغناطیسی منتشر نموده که امواج به دستگاه ارسال می گردد. سیم گیرنده این امواج را دریافت و وجود آنها را هشدار می دهد.

روش های القا پالسی

روش دیگر القا پالسی است چنانچه دستگاه فلزیاب پالسهای کوتاه و قوی منتشر و بوسیله ایجاد میدانهای القایی در فلزات موجب شناسایی آنها می گردند. این نوع تکنولوژی با توجه به اینکه در تشخیص نوع فلز ضعیف عمل می کند برای دستگاه طلایاب توصیه نمی گردد.
روش سوم تکنولوژی تولید امواج مغناطیسی به روش نوسان ساز یکنواخت است. در این روش دو سیم پیچ بزرگ و کوچک وجود داشته که به تولید میدان مغناطیسی می پردازند.
اختلاف دو میدان مقدار ثابتی است ولیکن هنگامیکه میدان مغناطیسی سیم پیچ بزرگ در دیسک دستگاه فلزیاب در مسیر فلزات قرار گیرد، تداخل ایجاد می گردد.

حاصل این تداخل تغییر مقدار ثابت اختلاف مابین دو سیم پیچ بوده و نشانگر وجود فلز در محل مورد جستجو است. با توجه به عملکرد ضعیف این روش در شناسایی و تشخیص عمق محل فلزات از این روش در دستگاه طلایاب استفاده نمی گردد.

دستگاه های فلزیاب ها یا طلایاب معمول امروزی از اجزای نسبتا” متداولی تشکیل شده اند که عبارتند از:
دستگیره تعادل (اختیاری): جهت حفظ تعادل دستگاه به هنگام جلو و عقب بردن ان بکار می رود.
جعبه کنترل: شامل مدارات کنترلی، سیستم سخنگو، باطری و ریزپردازنده است.
میله: جعبه کنترل را به سیم پیچ وصل می کند تا شما بتوانید سیستم را بدون خم شدن بکار برید.
انتن: بخشی است که وجود فلز را حس می کند.
همچنین بسیاری از دستگاه ها یک گوشی متصل به سیستم سخنگو و یک صفحه نمایش کوچک هم دارند.
خب با توجه به پیشرفت روزافزون صنعت ساخت فلزیاب ها و کاربردهای متنوع ان ها در رشته ها و علوم گوناگون، هر فلزیاب با تکنولوژی ساخت منحصر به فرد خود ارائه می شود.


فلزیاب ها را از نظر خروجی تقسیم بندی کرده ایم

>انالوگ
>دیجیتال
>تصویری
فلزیاب انالوگ:
فلزیاب انالوگ از طریق فرکانسی که به زمین وارد می کند و از زمین دریافت می کند جنس ماده را شناسایی می کند (فلزیاب انالوگ تفکیک ندارد)

فلزیاب دیجیتالی :

فلزیاب دیجیتالی دارای صفحه دیجیتال بوده و قادر به تفکیک و تعیین متراژ می باشد. در فلزیاب دیجیتالی از لوپ و دیسک استفاده می شود.

فلزیاب تصویری :

فلزیاب تصویری قادر به ویرایش تصویر داخل زمین می باشد. به طور مثال اگر مجسمه ای داخل زمین باشد شکل مجسمه را نشان می دهد. فلزیاب های تصویری قادر به شناسایی حفره ی غارها و غیره هستند.


فلزیاب فرکانسی:

هر داخل زمین فرکانسی از خود پخش می کند که فلزیاب این فرکانس را دریافت کرده و شناسایی می کند. فلز داخل زمین هر چه قدر کوچک تر باشد فرکانس کمتری از خود پخش می کند و فلزیاب دچار خطا می شود.
در موقع استفاده از این نوع فلزیاب باید خیلی ارام دیسک و یا لوپ را حمل کرد چون فرکانس به درستی به دستگاه نمی رسد و درصد خطای دستگاه بالا می رود.
لازم به ذکر است که عمق کاوش توسط فلزیاب با توجه به جنس فلز و اندازه وشکل فلز تغییر می کند(کمتر یا بیشتر می شود).
به عبارت دیگر می توان گفت فلزیاب ها ابزارهای الکترونیکی و یا مکانیکی هستند که بر اساس قوانین مختلف فیزیکی بسته به کاربرد ومیزان حساسیت و نوع کاربرد و طراحی به فلزی خاص یا همه ی انواع فلزات حساسیت نشان می دهند و امکان کشف فلزات مدفون در خاک و یا دیگر اجسام را ممکن می سازند.
کار با فلزیاب های معمولی و طلایاب های نیمه حرفه ای ساده است. وقتی دستگاه طلایاب روشن شود قسمت سیم پیچ ان را به ارامی روی منطقه ی دلخواه جستجو کرده و به طرف جلو و عقب حرکت می دهیم .
هنگامی که دستگاه از روی یک فلز عبور می کند دستگاه با ارسال یک علامت صوتی وجود ان را مشخص می کند. فلزیاب های پیشرفته نوع فلز و عمقی که فلز در انجا قرار دارد را توسط صفحه نمایش کوچک . نمایش می دهند.
اغلب فلزیاب های حرفه ای قادرند در عمق بین ۲۰ تا ۳۰ سانتی متری نوع فلز را شناسایی کنند.فلزیاب های پیشرفته همچنین قادرند اندازه فلز مدفون شده مثلا سکه کوچک یا بزرگ را از هم تشخیص دهند.
گنج های زیر خاکی هدف بسیاری از افرادی است که از فلزیاب ها استفاده می کنند،اما اغلب فقط فلزهای بی ارزش را در زیر زمین پیدا می کنند. فلزیاب می تواند برخی فلزها را موقعیت یابی کند،اما نمی تواند فلزات باارزش را از فلزات معمولی تشخیص دهد.

خرید از طریق فراز

در شرکت فلزیاب فراز سعی شده است بهترین دستگاه های موجود در بازارهای بین المللی برای شما انتخاب شود تا شما برای یک انتخاب مطمئن و صحیح یاری دهد تا بتواند ضمن معرفی محصولات این شرکت ، شما را برای رسیدن به اهدافتان راهنمایی نماید . برای یک خرید هوشمندانه میتوانید با مشاورین ما در ارتباط باشید .

شماره تماس : 09016666140

بهترین فلزیاب حرفه ای در ایران

فلزیاب حرفه ای

طلایاب حرفه ای پیشرفته

پیشرفته ترین دستگاه طلایاب

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *